Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alvázvédelem és üregvédelem

Alvázvédelmet csak a lakatos munka lezárásaként végezzük,nincs kapacitásunk csak alvázvédelemre.

Sok autógyár az alvázvédelmen spórol ,mert 5-6 évig kibírja a gépkocsi utólagos alvázvédelem nélkül is,hosszú távú védelem miatt azonban ajánlatos .

 

A baj akkor kezdődik, ha a karosszéria megsérül valamilyen mechanikai behatás miatt. Ilyen lehet a karosszériára pattanó kavics, a magas fű, gallyak, esetleg útpadka parkolásnál. Ekkor a karosszérián átrozsdásodási folyamat kezd elindulni, ami utána nem állítható meg.

A kocsit 4-5 éves korában érdemes egy karosszéria átvizsgálásra behozni. Ilyenkor a nehezen elérhető részeit is bevonjuk egy speciális üregvédő viasszal, amely meggátolja az átrozsdásodás elindulását. Alvázvédelem főleg a korrodált javítások után szükséges. Ezt a műveletet 4-5 évente érdemes megismételni .

NAGYON FONTOS! A tél végeztével mindenképp mossuk le az alvázról a téli sózás nyomait!

.A teljes alvázvédelem munka 2-5 napig tart,a száradási időket is belekalkulálva.1 nap alatt normális alvázvédővel nem lehet megcsinálni,mert a valódi alvázvédő festék száradási ideje 24 óra.Az átlátszó alvázvédő száradási ideje 48 óra.

Telefonszám:06-30-2110659

A kezelésről néhány mondatban:

A kerékjárati dobok,alsó védőlemezek leszerelése, egyes típusoknál a pótkerék is kiszerelésre kerül.(ahol alul van)  Majd ezután az üregvédelem,ami nálunk karosszéria fúrás nélkül történik,a gyári furatoknál. Ezután következik az alvázvédelem.Tisztítás,rozsdalecsiszolás ahol szűkséges,passzíválás,alapozás,majd az alvázvédő réteg szórással felhordésa. Az alvázvédelem elkészülte után a kerékjárati dobok, kerekek visszaszerelése  zárja a munkafolyamatot. Ez a kezelés az évenkénti ellenőrzés mellett kb. 5 évre biztosítja a gépkocsi korrózióvédelmét. Természetesen a sérülések, javítások, elemcserék utáni kezelése ajánlott!

 A munka elvégzése előtt állapotfelmérés szükséges.

 

 

.A mély rozsdásodás sajnos nem visszafordítható folyamat  ÍGY SEMMILYEN  rozsda passzíváló nem hozza helyre a rohadást,az CSAK felületi rozsdára jó.A laza rozsdaréteget drótkoronggal tisztítjukj le,ez nagyon minimális felületi rozsdát jelent.

Passzíválásra a svájci BRUNOX terméket használjuk előnye a sok helyen alkalmazott olcsó KORANTTAL szemben hogy ez nem vízbázisú,keményre szárad a víz nem oldja később

Mélyen rozsdásodott felületre nem alkalmas a passziváló festék,ilyenkor lakatolás szükséges

 

A mai autók önhordó karosszériával készülnek tehát a karosszéria teherviselő elem is egyben.A rozsdás alváz sokkal kevésbé merev ,és rosszabb az ütközéskor is!

 

Alvázvédelem és üregvédelem árak:

  •  80.000 Ft-tól ,az ár függ a kocsi nagyságától és attól hogy mennyi mindent kell szétszedni.Az alapárban nincs benne a rozsda leszedése és a lakatolás
  • nagyobb járművek sajnos nem férnek be a műhelybe!a maximum magasság 190cm!maximum hosszúság 490 cm.
  • EZEK AZ ÁRAK   Loctite  variac ALVÁZVÉDŐ ESETÉRE ÉRVÉNYESEK,Fontos tudni hogy ez fekete színű és nem ragadós A LOCtite variac usb egy bitumenmentes alvázvédő,ami egy puha de nem ragadós műanyag réteget képez ami átfesthető de mégis vízzáró.
  •  Barna színű Dinitrollal(Dinitrol 4942)  is dolgozunk igény esetén ennek ára 90 ezer forinttól indul
  • Lehetőség van átlátszó viaszos alvázvédő alkalmazására ,ami veterán,esetleg ,új garanciis gépkocsikra ajánlott ahol szűkséges hogy látható maradjon mi van az alvázvédő alatt.Dinitrol corroheat 4010-sel  vegezzük,ennek ára viszont a drágább festékek miatt magasabb.
  • screenshot_20200125_181630_com.google.android.apps.docs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  • ÜREGVÉDŐ Sika viaszos 
  • FONTOS TUDNIVALÓ ,MI NEM FÚRUNK KASZNIT AZ ÜREGVÉDELEM MIATT HANEM LESZEDJÜK A KÁRPITOT,küszöb burkolatot ,gumidugókat ahol szükséges.A mostani autók galvanizált karosszériásak ezeket egy utólagos furás ,megbontja a galván réteget,ezért több kárt csinál mint hasznot.

 

GARANCIA!  1 év teljes körű ami azt jelenti ha 1 éven belül elrohad az autó INGYEN kijavítjuk,nem csak az alvázvédelmet hanem a fémrészek lakatolását is.

Természetesen a védelem 3-6 évig is ellenáll!!

 

loctite:

http://www.bardiauto.hu/webshop/felszerelesi-cikkek/festekek/alvazvedok/-LT197377

dinitrol

https://autobeard.hu/Alvazvedo-viaszos-4942-1-liter-barna

 

https://autopult.hu/magazin/mentoov-az-autonak-egy-teljes-profi-alvazvedelem-kepekben.html

A Honlap 2012 ben készült,de folyamatos a frissítés.

 

A mappában található képek előnézete Alvázvédő festék